Uutena osaamisalana JKO:lla kiinteistönhoitaja

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
kiinteistonhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnossa voi JKO:lla opiskella nyt kodinhuoltajan, laitoshuoltajan ja toimitilahuoltajan lisäksi kiinteistönhoitajaksi.

Kiinteistönhoitaja hoitaa ja huoltaa työssään kiinteistöjä sekä niiden piha-alueita. Työnkuvaan kuuluu kiinteistön tekniikan tarkkailua, pieniä huolto- ja korjaustöitä sekä piha-alueiden hoitoa. Perustöitä ovat esimerkiksi ilmanvaihto- ja lämmityslaitteiden säätäminen, nurmen leikkuu ja lumityöt, ympäristön siisteyden ja turvallisuuden valvonta sekä sulakkeiden vaihto ja vesikalusteiden huolto. Kiinteistönhoitaja vastaa myös liputuksesta, jätehuollon toimivuudesta sekä kulunvalvonnasta.

Kiinteistönhoitajat työskentelevät useimmiten kiinteistöpalvelu- tai kiinteistöhuoltoyrityksissä. Muita työnantajia ovat isännöintiyritykset sekä teollisuus- ja tuotantolaitokset sekä -yritykset. Kiinteistönhoitajia työllistävät myös yksittäiset asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt sekä suuret kiinteistöjenomistajat, kuten pankit, vakuutusyhtiöt, kunnat ja valtio.

Kiinteistönhuolto on vaihtelevaa, itsenäistä ja fyysistä työtä. Kiinteistönhoitaja toimii tehtävissään asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja tuloksellisesti sekä kestävän kehityksen vaatimusten mukaisesti.

Tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat
  • Kiinteistön toimintakunnon ylläpito (45 osp)
  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)


Valinnaiset tutkinnon osat
, joista valitaan 3 tutkinnon osaa

  • Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen (30 osp)
  • Lämmitys- vesi- ja viemärijärjestelmien toimintakunnon ylläpito (30osp)
  • Pintarakenteiden korjaustyöt (30 osp)
  • Ympäristönhuoltopalvelut (30 osp)

 

Lisätietoa tutkinnosta antaa: 

Niina Hakala (tutkinnon vastuuopettaja)
+358 (0)44 752 2731 | niina.hakala(at)jko.fi

Viimeisimmät uutiset

Anna palautetta