Kansanopistolinjat

JKO:lla on tarjolla kolme vuoden mittaista pitkää koulutusta, graafinen suunnittelu, musiikki ja teatteri.

Kunkin koulutuksen osia voi suorittaa myös lyhyempinä kokonaisuuksina tai yhdistellä eri koulutusten sisältöjä itselle mielekkäällä tavalla.

Lisäksi tarjontaan kuuluu sisustussuunnittelun monimuotokoulutus.

 

Tutustu koulutuksiin lisää somessa!

       

Koulutukset

 • Graafinen suunnittelu

  Tule hankkimaan alan perustaidot ja -tiedot sekä tekemään suunnitelmaa työuraa tai jatkokoulutusta varten. Opit graafisen alan tärkeimmät ohjelmistot ja perehdyt graafisen alan työnkulkuihin. Opiskelet mukavassa ja motivoituneessa ryhmässä kotoisassa kansanopistoympäristössä. Saat myös kontakteja työelämään ja alalla jo työskenteleviin ammattilaisiin. Tarvittavat ohjelmistot saat käyttöösi opistolta.

  Tutustu koulutukseen tästä.

 • Musiikki

  Koulutuksen aikana saat tuhdin tietopaketin musiikin perusteista teoriassa ja käytännössä, erilaisista musiikin tyylilajeista, sekä teroitat taitojasi niin biisintekijänä kuin ilmaisijana. Opinnot pitävät sisällään paljon erilaisia esiintymisiä, erilaisissa keikkapaikoissa. Lisäksi harjaannut musiikkiteknologian käyttäjänä, tutustut musiikin tuottamiseen ja tapahtumien järjestämiseen ja vietät tietysti unohtumattomia hetkiä musisoiden hyvässä seurassa.

  Tutustu koulutukseen tästä.

   

 • Teatteri

  Teatteriopinnot painottuvat produktioihin ja niitä maustetaan viikon mittaisilla teemajaksoilla. Vuoden aikana verkostoidut ja luot kontakteja alan ammattilaisiin, paikallisiin teattereihin sekä muihin alan toimijoihin. Vuoteen kuuluu useita teatterivierailuja ja analysoimme paljon näkemäämme.

  Tutustu koulutukseen tästä.

 • Sisustussuunnittelu

  Koulutuksessa perehdytään monipuolisesti sisustussuunnittelun eri osa-alueita mm. SketchUp ja Layout suunnitteluohjelmiin, kartoitetaan materiaalituntemusta, perehdytään kiintokaluste- ja valaistussuunnitteluun ja suunnittelun työkaluihin sekä prosesseihin. Opettajina toimivat alan kokeneet ammattilaiset. Lähijaksot ovat pääosin teorian opiskelua ja koulutus sisältää paljon itsenäistä opiskelua erilaisten tehtävien ja portfoliotyöskentelyn muodossa. Käymme myös inspiroivilla yritysvierailuilla.

  Tutustu koulutukseen tästä.

Ihana yhteisö ja taitavat ja ihanat opettajat, mukava ja turvallinen ympäristö asua ja opiskella, kiitos.

Opiskelu kansanopistossa

JKO:n kansanopistolinjoilla opiskelu on intensiivistä ja innostavaa. Ryhmäkoot ovat pieniä ja opiskelu on käytännönläheistä. Lähiopetusta on paljon. Vuoden aikana päästään keskittymään niihin aiheisiin, jotka kiinnostavat juuri sinua.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opiskelua varten ja painotukset kurssitehtävissä ja sisällöissä voivat vaihdella kunkin opiskelijan tavoitteiden mukaan. Ryhmissä on monenlaisia opiskelijoita erilaisilla tavoitteilla ja taustoilla, mutta kaikkia yhdistää halu oppia uuttaa itselle tärkeän aiheen parissa. Ryhmässä oppiminen onkin mahtava mauste henkilökohtaisen opinpolun rinnalla.

Tutustu sisältöihin tarkemmin koulutusten omilla sivuilla ja kysy lisää sähköpostitse tai puhelimitse.

Infoa hakeutumisen aikatauluihin löydät sivulta Hakeutuminen.

Lisätietoa

 • Hinnoittelu

  Graafinen, musiikki ja teatteri

  Vuoden kestävien koulutusten opintojen perusmaksu on 96€ / viikko. Hinta pitää sisällään opetuksen ja opetusmateriaalit, lounaan ja päiväkahvin, sekä mahdolliset opintokäynnit. Kokonaishinta 57 op:n / 38 ov:n laajuiselle koulutukselle on 3648€.

  Opiston asuntolassa ma-pe majoittuvien opintomaksu on 130€ / viikko. Hintaan sisältyy lounaan ja kahvin lisäksi aamiainen ja päivällinen. Kokonaishinta asuntolapaikan kanssa on 4940€.

  Joidenkin kurssien suorittamiseen tarvittavista omakustanteisista materiaaleista ja välineistä kerrotaan koulutuksen valintahaastattelun yhteydessä.

  Onpintomaksut laskutetaan neljässä erässä opintovuoden aikana. Kurssimuotoinen opiskelu laskutetaan kurssikohtaisesti.

  Opintomaksun lisäksi kustannuksia voi aiheutua vapaaehtoisista lisäopinnoista, esim. koulutukseen kuulumattomien, ylimääräisten avoimen yliopiston perusopintojen (25 op) suorittamisista.

   

  Sisustussuunnittelu

  Opiskelumaksu lukuvuonna 2024-2025 on 1690€, sis. 3 kpl kirjoja, kynät, työkansio.

  Opiskelumaksu maksetaan opintojen alussa.

 • Opintojen rahoitus

  Vapaan sivistystyön koulutukseen (vähintään 28 ov) on mahdollista anoa Kelan opintotukia, työttömyyskassojen, vakuutusyhtiöiden tai esim. aikuiskoulutusrahaston aikuiskoulutustukea tai koulutuspäivärahaa. Mitään yleispäteviä koulutustukien myöntämiskriteereitä koulutuksiimme ei kuitenkaan ole, vaan tuen myöntäminen riippuu pääsääntöisesti sitä anovan opiskelijan henkilökohtaisesta tilanteesta. Muista myös mahdollisuus työttömyysetuudella tuettuun opiskeluun, jota voit selvitellä oman alueesi TE-toimiston kanssa.

   

 • Opintosetelirahoitus

  Opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella voidaan tukea opiskelua vapaan sivistystyön koulutuksissa (Graafinen suunnittelu, Musiikki, Teatteri).

  Opintoseteleiden kohderyhmää ovat työttömät työnhakijat, alhaisen koulutustason omaavat, maahanmuuttajat tai opiskelijat, joilla todetaan olevan oppimisvaikeuksia. Opintosetelirahoitusta ei voida myöntää, jos hakija on oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusetuuteen.

  Opintosetelimääräraha vaihtelee vuosittain OPH:n päätöksen mukaan. Lukuvuonna 2023-2024 seteli on ollut suuruudeltaan noin 1 000 €/ lukuvuosi. Seteliä hyvitetään kustakin opintomaksuerästä lukuvuoden aikana.

  Opistoseteliä haetaan erillisellä sähköisellä hakemuksella opintojen alussa.

  Rahoituspäätöksestä ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

 • Yksittäisten kurssien hinnoittelu

  Lukuvuosi 2024-2025

  Voit osallistua myös koko lukuvuoden kestävien koulutusten sisällöistä vain yksittäisille kursseille. Mikäli suoritat useampia opintopisteitä, saat alennusta yksittäisen opintopisteen hinnasta.

   

  Hinnoittelu:

  1-3 op 138€/op
  4-10 op 104€/op
  yli 11 op 70 €/op

  *Esimerkiksi 5 op maksaa 622 € (3*138 € ja 2*104 €).

 • Asuminen opistolla

  Opiston asuntolassa asut kotoisasti viihtyisässä yksiössä tai kaksiossa. Opiston asuntoloissa on 35 asuntolapaikkaa. Opiskelijat majoittuvat kahden-kolmen hengen huoneissa (ma-pe). Huoneissa on yhteinen kylpyhuone ja keittiö.

   

  Asuntolapaikan hakeminen

  Asuntola on tarkoitettu pääsääntöisesti opistossa opiskeleville alaikäisille ulkopaikkakuntalaisille, sekä vapaan sivistystyön koulutuksissa opiskeleville.

  Viikonloppumajoitus on mahdollista erikseen sovitusti, esim. opiskeluun liittyvän projektin vuoksi.

  Jos tarvitset asuntolapaikan, ano asumisoikeutta jo opintoihin hakiessasi.

   

  Tutustu asuntolaan ja opiskeluun tarkemmin opiskelun tueksi -sivulla.

 • Hakeminen

  Kansanopistolinjat alkavat elokuussa. Koulutuksiin voi hakea myös hakuajan jälkeen, ryhmiä täydennetään mikäli paikkoja on vapaana.

  Kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

  Koultutuksiin haetaan JKO:n jatkuvan haun kautta.

 • Yhteystiedot

  Koulutussihteeri
  +358 (0)44 752 2716
  koulutussihteerit(at)jko.fi

  Tai voit ottaa suoraan yhteyttä kunkin koulutuksen vastuuopettajaan. Yhteystiedot löydät koulutusten sivuilta.

Kiitos vuodesta koko henkilökunnalle, oli ilo! Kaikki toimi sujuvasti ja myönteisellä meiningillä, hyvä oli opiskella 🙂 Erityiskiitokset keittiöhenkilökunnalle, joka otti hyvin huomioon erityisruokavaliot!

Muut kansanopistokoulutukset

Väliviiva

Kotoudu kansanopistossa (KTT), on maahanmuuttajille suunnattu lukutaitokoulutus. Koulutus on tarkoitettu kotoutumisen tueksi aikuisille, yli 17-vuotiaille maahanmuuttajille, joilla ei ole omassa kotimaassaan ollut mahdollisuutta saada riittävästi koulutusta ja yleissivistystä, jotta he voisivat selviytyä suomalaisen yhteiskunnan asettamista haasteista opiskelulle, työssäkäynnille sekä käytännön arjen toiminnoille. Lukutaitokoulutuksen rinnalla kokonaisvaltainen kotoutumisen tukeminen on tärkeä osa opetusta.