Taidevuosi oppivelvollisille 53 op (35 ov)

Taidevuosi oppivelvollisille koulutuksen sisällöt koostuvat yhteisistä opinnoista sekä suuntautumisopinnoista. Opisto on yhteisöllinen oppimisympäristö, joka tukee opiskelijan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kasvua.

Lukuvuonna 2024-25 koulutuksessa on valittavana kaksi eri suuntautumisvaihtoehtoa: Kuvataide ja kädentaidot tai Musiikki ja ilmaisu. Valinta tehdään hakuvaiheessa, kumpikin suuntautumisvaihtoehto on oma hakukohteensa. Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.

Vuoden mittaisen koulutuksen aikana voit myös asua maksutta opiston viihtyisässä asuntolassa (asuntolapaikat ensisijaisesti niille, joiden koti on Jyväskylän ulkopuolella) ja opetella itsenäistä asumista tuetusti. Henkilökohtaista ohjausta saat opettajilta, opinto-ohjaajilta, asuntolaohjaajalta, sekä muilta opiskelijoilta (koulutetut vertaisohjaajat).

Lisätietoa koulutuksesta

 • Yleistä koulutuksesta

  Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS).

  Koulutuksen sisällöt koostuvat yhteisistä opinnoista (24 op) sekä suuntautumisopinnoista (29 op).

  Yhteisiä sisältöjä ovat mm. opiskelu-, itsetuntemus- ja työelämätaidot, vuorovaikutus- ja viestintätaidot, matemaattiset perustaidot, opiskelu- ja urasuunnittelutaidot sekä elämänhallintaan liittyvät taidot.

  Taidevuosi:

  • tarjoaa uusia ystäviä ja mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa mukavassa seurassa
  • parantaa perustaitojasi ja opiskeluvalmiuksia ennen toisen asteen opintoja
  • syventää taitojasi ja harrastuneisuuttasi taiteen aloilla
  • vahvistaa itsetuntoa ja identiteettiä taiteen kautta
  • syventää kestävän kehityksen osaamista ja ymmärrystä
  • tukee opiskelumotivaation löytämisessä
  • selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmiasi monipuolisen ohjauksen avulla
  • tarjoaa tukea arjen taitojen vahvistamiseen ja itsenäiseen asumiseen
 • Suuntautumisvaihtoehdot

  Kuvataide ja kädentaidot

  Kuvataide ja kädentaidot -suuntautumisopinnoissa tutustut erilaisiin kuvataiteen ja kädentaitojen menetelmiin ja tekniikoihin. Tutustut mm. piirtämisen ja maalaamisen perusteisiin, värioppiin ja sommitteluun. Kädentaidoissa tutustut tekstiilitekniikoihin, tuunaamiseen ja plastiseen sommitteluun. Opinnoista saat perustan ja vahvistat omaa osaamista sekä luot pohjaa oman taiteen tekemiselle tulevaisuudessa.

   

  Musiikki ja ilmaisu

  Musiikki ja ilmaisu -suuntautumisvaihtoehto sisältää monipuolisia musiikin ja draamailmaisun osa-alueita. Tutustut mm. bändisoittoon, lauluntekoon, ääni- ja studiotekniikkaan sekä ilmaisun ja teatterintekemisen perusteisiin. Pääset laulamaan, soittamaan ja tekemään improvisaatio- ja teatteriharjoitteita.

 • Hakeminen

  Koulutuksiin haetaan perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa opintopolussa. Yhteishaun jälkeen voit hakea suoraan opistolle jatkuvan haun kautta.

 • Asuminen ja kustannukset

  Opiskelu ja lounas ovat maksuttomia.

  Opiston asuntolassa asuminen (asuntolapaikat ensisijaisesti niille, joiden koti on Jyväskylän ulkopuolella) ma-pe on maksutonta ja sisältää myös maksuttoman aamiaisen ja päivällisen. (HUOM! Asuntolassa ei pääsääntöisesti voi asua viikonloppuna la-su.)

  Lisää asunotolasta ja asumisesta opistolla voit lukea Opiskelun tueksi -sivulta.

Ota yhteyttä

Iita Lepo
opettaja, opinto-ohjaaja
+358 (0)50 389 9619
iita.lepo(at)jko.fi

Koulutussihteeri
+358 (0)44 752 2716
koulutussihteerit(at)jko.fi