Sisustussuunnittelun monimuotokoulutus 30 op (20 ov)

Kiinnostaako sisustaminen ja tilasuunnittelu?

Oletko haaveillut sisustusalan, muotoilun tai arkkitehtuurin opiskelusta tai työtehtävistä? Hae mukaan Sisustussuunnittelun monimuotokoulutukseen, joka koostuu lähi- ja etäopinnoista. Koulutuksen lähipäivät sijoittuvat viikonloppuihin perjantai-ilta ja lauantaipäivä, noin kerran kuukaudessa. Lähijaksolta annetaan työstettäväksi etätehtävä. Opistolta on mahdollista varata majoitus lähipäivien ajaksi.

Koulutuksessa perehdytään monipuolisesti sisustussuunnittelun eri osa-alueita mm. SketchUp ja Layout suunnitteluohjelmiin, kartoitetaan materiaalituntemusta, perehdytään kiintokaluste- ja valaistussuunnitteluun ja suunnittelun työkaluihin sekä prosesseihin.  Opettajina toimivat alan kokeneet ammattilaiset. Lähijaksot ovat pääosin teorian opiskelua ja koulutus sisältää paljon itsenäistä opiskelua erilaisten tehtävien ja portfoliotyöskentelyn muodossa. Käymme myös inspiroivilla yritysvierailuilla.

Opintojen edetessä suunnittelet harjoituskohteen ja kokoat siitä itsellesi portfolion, sisustussuunnitelman. Portfolio toimii myöhemmin myös hyvänä työkaluna luovilla aloilla työllistymiseen.

Opetuksen ajankohta:

Lähiopetus keskimäärin kerran kuukaudessa, perjantai klo 16.00-20.00 ja lauantai klo 9.00-15.00, päivämäärien muutokset mahdollisia. Aloitus elokuussa.

Haku elokuussa alkavaan koulutukseen 6.5.2024 mennessä, hakijoille lähetetään ennakkotehtävä. Täydennyshaku päättyy 31.7.2024. Vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja voit tiedustella koulutuksen alkuun saakka.

Koulutuksen hinta:

Opiskelumaksu lukuvuonna 2024-2025 on 1690€, sis. 3 kpl kirjoja, kynät, työkansio. Opiskelumaksu maksetaan opintojen alussa.

Infoa hakeutumisen aikatauluihin löydät sivulta Hakeutuminen.

Koulutus alkaa elokuussa. Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit kysyä vapaata opiskelupaikkaa koulutuksen alkamisen jälkeenkin.

Yhteystiedot

Kirsi Haukimäki
Koulutussihteeri
+358 (0)44 752 2716
koulutussihteerit(at)jko.fi

Koulutuksen opettajana toimii
Eevi Vihinen
www.decofeast.fi

Opetuksen teemoja

 • Sisustussuunnittelun perusteet, prosessit ja dokumentit
 • Tilasuunnittelu ja tekninen piirtäminen
 • SketchUp- ja Layout-ohjelmat
 • Materiaalit ja värioppi
 • Aistiesteetön sisustaminen
 • Kiintokalusteiden-, irtokaluste- ja tekstiilisuunnittelu
 • Valaistussuunnittelu
 • Julkisen tilan suunnittelu
 • Suunnittelun visuaalinen viestintä; stailaus ja valokuvaus
 • Suunnittelijan identiteetti; projektinhallinta, sopimukset, tarjoukset, yrittäjyys
 • Portfoliotyöskentely

Aistiesteetön sisustaminen

Järjestämme

Fyysisen esteettömyyden lisäksi esteettömyys on myös aistiasia. Aistiasiat huomioimalla ja ympäristöjen aistiesteettömyyteen panostamalla rakennamme ympäristöjä, joissa yhdenvertaisuus ja neurodiversiteetti toteutuvat. Aistiesteettömässä sisustamisessa pyrkimyksenä on minimoida ympäristön aistikuormitukset mahdollisimman laajasti ja samalla tuoda tilaan aivoille tärkeitä virikkeitä.

Ilmoittaudu 23.9.2024 mennessä.

 

Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Kaksi iloista opiskelijaa kannettavan tietokoneen äärellä.