Tiina, graafinen suunnittelu

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Olen Tiina Korhonen ja asun Muuramen Kinkomaalla.

Olen työskennellyt yli 20 vuotta varhaiskasvatuksen ohjaajana Jyväskylän seurakunnassa. Olen työskennellyt myös nuorisotyönohjaajana.

Hakeuduin opiskelemaan graafista suunnittelua, koska halusin tehdä jotain luovaa ja itseäni kiinnostavaa. Halusin herätellä luovuuttani ja pitää välivuoden työstäni. Ajatuksissani oli myös saada osaamista työhöni mm. visuaaliseen hahmottamiseen. Työssäni teen mm. esitteitä ja tapahtumakutsuja. Halusin myös oppia lisää valokuvaamisesta, piirtämisestä ja maalaamisesta.

Opiskelemaan lähteminen oli pitkän mietinnän tulos. Olin aikaisempina vuosina vieraillut opiston nettisivuilla ja huomioinut graafisen suunnittelun koulutuksen. Ajatus opiskelijaksi hakeutumisesta jäi itämään kunnes keväällä 2022 tuli rohkeus laittaa opiskeluhakemus eteenpäin. Minulle opisto on tuttu paikka, koska olen opiskellut opistolla aikoinaan lastenohjaajaksi. Lisäksi olen tehnyt yhteistyötä opiston kanssa työkuvioissani.

Opiskelu oli kiinnostavaa, toisinaan myös haastavaa, mutta ilokseni voin todeta, että kaikki tehtävät sain suoritettua. Luovuuteni heräili ja tauko töistä virkisti. Opiskelu opetti myös itsestäni uusia puolia. Kurssikaverit olivatt kannustavia samoin kuin opettajat. Kurssikavereiden kanssa oli ilo opiskella ja ryhmähenki oli loistava.

Koulutuksesta sain henkilökohtaisesti innostusta kuvalliseen ilmaisuun, erityisesti maalaamiseen. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen ostanut itselleni maalaustarvikkeita ja opettelen maalaamaan tauluja. Uskon, että maalaaminen auttaa minua jatkossa yhtenä keinona työstä palautumiseen, samoin kuin valokuvaaminen. Työhöni sain uusia työkaluja mm. esitteiden tekemiseen. InDesing -ohjelmiston olen ottanut käyttööni nyt myös työelämässä.

Koulutuksen jälkeen palasin takaisin työhöni seurakuntaan.

Kannustan sinua rohkeasti irrottautumaan arki- ja työrutiineistasi ja hyppäämään opiskelijaksi kansanopistoon. Graafisen suunnittelun taitojen lisäksi vuosi kansanopistossa avartaa ajatteluasi ja haastaa rutiinejasi hyvällä tavalla. Saat aikaa myös itsellesi ja omille ajatuksillesi ja opit uusia asioita alasta ja itsestäsi. Tartu hetkeen, elämä on nyt!