Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email


Nuoriso- ja yhteisöohjaajana työskentelet eri ikäisten ihmisten parissa. Ohjaat, opastat ja tuet iältään ja taustaltaan erilaisia ihmisiä yksilönä ja ryhmissä. Työn painopisteenä on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Työssäsi voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi, luovuuttasi ja erityisosaamistasi. Nuoriso- ja yhteisöohjaajana voit työskennellä esimerkiksi nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen ympäristöissä, erilaisissa projekteissa, yksityisellä sektorilla sekä erilaisissa kansalais- ja järjestötoiminnan tehtävissä.


Opiskelu etenee yksilöllistä opintopolkua. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta. Koulutuksessa keskitytään puuttuvan osaamisen hankkimiseen. Opintojen kokonaislaajuus on 180 osp.


Koulutukseen hakeutuminen ja pääsyvaatimukset
• Syksyllä 2020 alkavaan koulutuksen haku 15.5.2020 mennessä. Täytä hakulomake osoitteessa https://jko.fi/hakeminen/
• Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan valintakokeeseen, johon lähetetään erillinen kutsu
• Pääsyvaatimuksena perusopetuksen päättötodistus tai vastaava todistus sekä soveltuvuus opiskeluun ja nuoriso- ja yhteisöohjaajan työhön ja työssä vaadittava kielitaito. Toisen asteen tutkinto sekä työkokemus lasketaan eduksi.


Lisätietoja koulutuksesta tulossa pian sivuille!

• koulutussihteeri: p. 044 752 2714, koulutussihteerit@jko.fi
• koulutuksesta vastaava opettaja: Elina Kari, p. 044 752 2775, elina.kari@jko.fi

Viimeisimmät uutiset

Anna palautetta