Uusi valtakunnallinen työelämäpalaute käyttöön

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen työelämäpalaute otetaan koko Suomessa käyttöön 1.7.2021 ja samalla JKO:n oma työelämäpalaute, jota on kerätty vuodesta 2004, jää historiaan.

Valtakunnallisen työelämäpalautteen tarkoituksena on kerätä työelämän kokemuksia oppilaitoksen palveluista liittyen koulutus- ja oppisopimuksen käytänteisiin. Palautteen määrä ja keskiarvo vaikuttavat oppilaitoksen saamaan rahoitukseen.

Palautekysymysten teemat liittyvät arjen kumppanuuteen: asiakaslähtöisyys, sopimusprosessi, ohjaus ja tuki sekä vaikuttavuus ja laatu.  Vastaamiseen kuluu aikaa noin 5 min.

Työelämäpalautteita on kaksi:

  • Työpaikkaohjaajakysely lähetetään Opetushallituksesta automaattisesti koulutus- tai oppisopimuksessa mainitulle vastuulliselle työpaikkaohjaajalle viimeistään kahden viikon kuluttua opiskelijan työpaikkajakson päättymisestä. Tämä palaute otetaan käyttöön 1.7.2021
  • Työpaikkakysely lähetetään kaksi kertaa vuodessa koulutus- ja oppisopimuksia tehneille työnantajille. Vastauslinkki lähetetään oppilaitoksesta tammi-helmikuussa ja heinä-elokuussa. Tämä uusi palautejärjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2022.

Työelämäpalaute on osa Jyväskylän kristillisen opiston laatu- ja palautejärjestelmää.  Kehitämme saamamme palautteen perusteella työelämässä oppimisen käytänteitä työelämää paremmin palvelevaksi.

Kiitos yhteistyöstä ja siitä, että ohjaat ja mahdollistat tulevien alan ammattilaisten kouluttamisen!

Lisätietoja: laatu- ja kehittämispäällikkö Sirkka Salvi, sirkka.salvi(at)jko.fi

Viimeisimmät uutiset

Anna palautetta