Kirkonpalvelijoiden ja hautausmaatyöntekijöiden ajankohtaispäivät: Moniuskontoisuus hautauksessa

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Toimitko suntiona, hautaustoimistotyöntekijänä tai hautausmaatyössä? Oletko miettinyt, miten otat monikulttuurisuuden huomioon hautauksissa? Millaiset käsitykset kuolemasta, hautaamisesta ja mahdollisesta muistelusta on islamissa, buddhalaisuudessa ja hindulaisuudessa? Millä tavalla perinteet voi ottaa huomioon suomalaisessa hautauskulttuurissa ja seurakuntien ylläpitämillä hautausmailla?

Koulutuksessa tutustutaan omiin tunteisiin vieraita kulttuureja, tapoja, arvoja ja perinteitä moniuskontoisessa työympäristössä kohdatessa. Tavoitteena on tutkia moninaistuvan työympäristön tuomia haasteita ja hankkia osaamista asiakaspalvelussa työskentelyyn sekä oman hyvinvoinnin edistämiseen. Kouluttajana uskonnon tutkija ja pastori.

Osallistuja tiedostaa monikulttuurisuuden ja moniuskontoisuuden kasvamisen Suomessa. Hän tutustuu erilaisiin kuolemakäsityksiin, rituaaleihin ja hautaustapoihin. Osallistuja ymmärtää omien ajatustensa ja tunteidensa moninaisuuden ja osaa soveltaa oppimaansa hautajaistilanteisiin niin, että omaista palvellaan yhdenvertaisesti kulttuurista huolimatta.

Laajuus 0,5 op

Hinta: 250 €

Ilmoittaudu 20.2.2025 mennessä.

Tutustu myös muihin kursseihimme

Anna palautetta