Anna-Mari, graafinen suunnittelu

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Unelma yrittäjyydestä sai siivet alleen JKO:n opeilla

 

Olen Anna-Mari Back, 32 vuotta, äiti pienelle ihmiselle ja pienelle koiralle. Lähdin opiskelemaan graafista suunnittelua JKO:lle keskeltä työelämän vilskettä, josta kaipasin pientä taukoa. Tein töitä viestinnän ja markkinoinnin parissa ja aloitin opinnot ikään kuin täydennysopinto-teemalla, sillä graafinen osaaminen on erinomainen lisä markkinoinnin ja viestinnän taitojen lisäksi. Olen tehnyt työelämässä mainoskuvia ja -videoita aiemminkin, mutta halusin oppia tekemään visuaalisia asioita paremmin ja kunnon ohjelmistoilla.

Opinnot JKO:lla olivat minulle pitkäaikainen unelma! Olin kaivannut jo pitkään työelämästä taukoa, ja halusin antaa itselleni vuoden, jolloin keskityn vain omiin mielenkiintojeni kohteisiin ja luovaan puoleeni. Aina aiemmin työelämässä eksyin JKO:n sivuille ja lueskelin kurssisisältöjä kuvitellen itseni niitä opiskelemaan. Lopulta elämäntilanne oli sopiva opiskeluille ja pääsin sisään. Ajattelin, että opintojen avulla pääsen vihdoin käsiksi työelämään, jossa voin tehdä sitä mitä oikeasti haluan. Enemmän luovuutta ja taiteellisuutta elämään, kiitos.

Opintojen alkaessa kaikki oli juuri sellaista kuin kuvittelinkin, ellei parempaa. Aina aiemmin opiskellessa olen saanut huomautuksia siitä, että saatan piirrellä papereiden reunoihin kesken tuntien, mutta täällä koulussa sanottiin heti ensimmäisenä päivänä, että piirrelkää tunnilla, jos se helpottaa keskittymistä. Silloin tiesin olevani vihdoin oikeassa paikassa. Oli aivan mahtavaa olla ihmisten ympärillä, jotka olivat kaikki myöskin jollain tapaa taiteellisia tai visuaalisia tyyppejä. Luokkamme onkin aivan huippu!

Opettajamme Minna on parhaimpia opettajia, keitä olen ikinä kohdannut ja hänen lämminhenkinen ja osaava opetus on ollut juuri sitä mitä graafisen suunnittelun opiskeluun tarvitsee. Olen oppinut käyttämään kaikkia niitä ohjelmistoja, joita työelämässä tarvitaan. Lisäksi olemme tehneet kaikkea muuta kivaa, kuten vaikkapa maalaamista, piirtämistä ja valokuvaamista! Vihdoinkin pystyn tekemään myös niitä juttuja, joita ennen katselin kateellisena Instagram-videoista, kuten padilla piirtäminen.

Olen aina unelmoinut yrittäjyydestä ja opiskelujen aikana ajatukseni aiheesta kirkastuivat. Tällä hetkellä olenkin siis suuntaamassa kohti yrittäjäarkea! Unelmissani siintää oma verkkokauppa, johon suunnittelen itse erilaisia tuotteita myyntiin. Tässä työssä voin hyödyntää aiempaa osaamistani markkinoinnista ja viestinnästä, ja uusien oppien avulla JKO:lta pystyn suunnittelemaan tuotteet.

JKO:n opintojen aikana on mahdollista saada paljon tukea yrittäjähaaveisiin ja itse sain todella osaavaa neuvontaa esimerkiksi starttirahahakemuksen suunnittelussa. Yrittäjähaaveiden kanssa ei siis todellakaan tarvitse jäädä yksin tässä koulussa.

Suosittelen graafisen suunnittelun opiskelua JKO:lla kaikille, ketkä sitä harkitsevat!

Jokainen ansaitsee vuoden itselleen ja omille tärkeille jutuilleen.

 

Anna-Mari perusti graafisen suunnittelun koulutuksen jälkeen oman yrityksen, klikkaa ja tutustu: ANNAMARI BACK DESIGN