Dahabo, lastenohjaaja

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Minä olen Dahabo.  

Olen asunut Suomessa noin yhdeksän vuotta. Olen suorittanut Gradialla aikuisten perusopetuksen. Sen jälkeen hain ja pääsin opiskelemaan lähihoitajaksi Laukaaseen, mutta oli liian pitkä matka minulle kulkea sinne. Lopetin sen ja hain opistolle Pekaso ryhmään, joka kesti puoli vuotta. Sen jälkeen vuonna 2021 aloitin ammatilliset opinnot Kasvatus ja ohjausalan perustutkinnon, lastenohjaajaksi. Koulutus kestään kolme vuotta. Valmistun toukokuussa 2024 lastenohjaajaksi. 

Opiskelussa lastenohjaajan ammattiin on ollut paljon työtä. Tunnilla tehtäviä, ryhmätöitä ja itsenäistä opiskelua. Työelämässä oppimista ja tutkinnonosiin kuului aina näyttösuunnitelmat ja näytöt työharjoittelussa. Tein muutamia itsenäisiä verkkokursseja. Opiskeluaika on ollut minulle vaikeaa, koska tehtäviä on paljon, mutta yritin aina palauttaa tehtävät sovittuun aikaan mennessä. Kerroin itselle, että “mene aina eteen päin, yritä parhaasi ja tee tehtävä.” Näytön aloittaminen on jännittävää, mutta kun tekee vain, niin helpottuu. Löysin aina opistolta apua tehtävien tekemiseen ja kaikkeen muuhun. Opiskeluaikana ei tullut minulle mitään ongelmia. Olen äiti ja olen hoitanut yhdistäen omat opintoni ja myös oman perheeni arjentilanteet. 

Opistolla on hyvä opiskella. Tilat ovat sopivia. Hyvää ruokaa. Otetaan erilaiset opiskelijat huomioon. Esimerkiksi opiskeluaikana sain enemmän apua, ruokailussa on eri vaihtoehtoja (kasvis -liha), opistolla on rukouspaikka, jossa voi vapaasti käydä. Tämä on minulle tärkeä asia. 

Haaveilen, että menen töihin päiväkotiin tai opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Nämä kaksi on tärkeitä tulevaisuuden haaveitani.  

Haluan kiittää kaikkia opiston henkilökuntaa ja sanoa kaikille opiskelijoille: “Mene eteenpäin ja toteuta unelmasi! Älä katso taakse ja lannistu mikä on ennen ollut vaikeaa, vaan usko itseesi ja ole sinnikäs!”