Pia-Maria, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Nuoriso-ohjaajaopiskelija Pia-Maria

Hei,

Minä olen Pia-Maria Hänninen. Ennen opistolle tuloa toimin kaupanalalla myyntineuvottelijana, valmentajana ja kouluttajana sekä lähiesimiehenä. Työskennellessäni tunsin kaipaavani enemmän syvempää merkitystä työlleni ja halusin löytää alalle, jossa voisin todellakäyttää innovatiivisuuttani, luovuuttani ja organisointitaitojani hyväksi, alalle, jossa voisin todella vaikuttaa ympärilläni oleviin ihmisiin ja olla heille läsnä oleva turvallinen aikuinen. Koin että kauppa-alalle minulla ei ole enää annettavaa, en halunnut toimisto rotaksi exceleitä pyörittämään, vaatimaan tuloksia vain lukujen perusteella, näkemättä ihmisiä. Halusin kehittää itseäni ja hyödyntää toista puolta itsestäni.

Aluksi mietin millä alalla pääsen käyttämään näitä ominaisuuksiani parhaiten. Näin päädyin opiskelemaan itsestäni kasvatus ja -ohjausalan moniosaajaa, uskoin siellä pystyväni hyödyntämään osaamistani ja ominaisuuksiani parhaiten. Niinpä hyppäsin pois oravanpyörästä siirtyen opintovapaalle. Aloitin opinnot syksyllä 2021 lastenohjaajaopinnoilla. Aloittaessani opinnot Jyväskylän kristillisessä opistossa, tiesin löytäneeni oman alani.  Valmistuin lastenohjaajaksi melko rivakasti joulukuussa 2022. Tammikuussa 2023 halusin kuitenkin laajentaa oppimaani myös nuoriin ja hakeuduin nuoriso- ja yhteisöohjaajan opintoihin. Nuoriso ja -yhteisöohjaajaksi valmistuinkin joulukuussa 2023. Päätoimisten opintojeni ohella sain mahdollisuuden myös opiskella avoimessa ammattikorkeassa Humakissa myös yhteisöpedagogin väyläopintoja.

Nopean etenemisen mahdollisti se että, Jyväskylän kristillisellä opistolla oli myös mahdollista räätälöidä opinnot omaan tahtiin sopiviksi ja jo oppimasi on mahdollista hyväksilukea. Jko:n opettajat olivat joustavia ja tukivat opiskelijoiden yksilöllistä oppimista. Tämä mahdollisti sen, että pystyin opiskelemaan omien kiinnostusten ja vahvuuksien mukaan minulle sopivaan tahtiin. Tiedän että vaikka itselläni tahti opiskella olikin nopeatempoinen, niin JKO:lla on mahdollista opiskella myös paljon verkkaisempaa vauhti. Minusta on aivan mahtavaa se, kuinka jokaisen yksilölliset ominaisuudet huomioidaan henkilökohtaista opinpolkua suunniteltaessa niin mainiosti.

Jyväskylän kristillinen opisto tarjoaa opiskelijoille laadukasta opetusta ja monipuolisia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Opistolla panostetaan opiskelijoiden hyvinvointiin ja henkilökohtaiseen ohjaukseen, jotta jokainen opiskelija saa tarvitsemaansa tukea opintojensa aikana.

JKO:n opettajat ja henkilökunta ovat ammattitaitoisia ja motivoituneita opettajia, jotka pyrkivät tukemaan ja kannustamaan opiskelijoitaan parhaansa mukaan. Opistolla on laajasti eri alojen opettajia, jotka tarjoavat monipuolista opetusta eri aihealueilla. Ilmapiiri oli koko opiskelun ajan rento ja kannustava, jossa opettajat olivat kiinnostuneita oppilaiden hyvinvoinnista ja halukkaita auttamaan oppimisessa.

Opiskeluaikani opistolla ovat olleet täynnä uusia mielenkiintoisia haasteita ja mahdollisuuksia kehittää itseäni sekä hyödyntää osaamistani eri toimialoilla. Opiskeluun kuului niin teoreettisia opintoja kuin käytännön harjoituksia, harjoitteluita eri työnantajilla ja erilaisia projekteja. Opiskelu oli erittäin antoisaa ja monipuolista ja tuki myös tekemällä oppimista.

Opintojeni aikana sain paljon arvokasta kokemusta erilaisista harjoittelupaikoista, joiden kautta sain mahdollisuuden kehittää itseäni monipuolisesti. Viimeisimpänä harjoittelupaikkana oli Jyväskylän seurakunta, jossa sain työskennellä erityisnuorisotyössä ja kehittää ohjaustaitojani entisestään. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin tapahtumiin ja projekteihin, jotka tukevat heidän oppimistaan ja kehittymistään. Opistolla panostetaan myös yhteisöllisyyteen ja opiskelijoiden hyvinvointiin, jotta jokainen opiskelija voi kokea itsensä arvostetuksi ja turvalliseksi ympäristössä.

Jyväskylän kristillinen opisto on myös hyvin varusteltu opiskelupaikkana, jossa on hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet oppimiseen. Uusi Hannala on monipuolinen, uutta tekniikkaa omaava paikka, jossa on kuitenkin lämmin ilmapiiri, kun taas Sulkula edustaa historian havinaa ja perinteistä opistoa. Högmannissa taas keskitytään oppimiseen sulassa yksinkertaisuudessaan. Kaikkialla on kuitenkin hyvä oppimisen ympäristö ja kodinomainen, rauhallinen tunnelma ilman isojen koulujen kaikuvaa hälinää.

JKO:lla on mahdollisuus myös vaikuttaa niin omaan kuin myös opiston toimintaan ja opiskelijoiden hyvinvointiin. Olin onnekas saadessani toimia opiskelijakunnan puheenjohtajana opiskeluaikanani. Se oli loistava tilaisuus kehittää opiston toimintaa ja tuoda opiskelijoiden ääntä paremmin esiin. Sain olla mukana suunnittelemassa erilaisia tapahtumia ja luomassa yhteishenkeä opiskelijoiden keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan opiskelu oli erittäin antoisaa ja opettavaista aikaa elämässäni. Sain paljon uusia kokemuksia ja tutustuin uusiin ihmisiin, ja opinnot antoivat vahvan pohjan tulevalle työuralleni.

Opiskelijat saavat opistolta myös hyvät valmiudet työelämään siirtymiseen ja verkostoitumiseen alan ammattilaisten kanssa. Juuri näiden harjoitteluiden ansiosta työskentelen nykyään nuorisotyönohjaaja vt.nä Jyväskylän seurakunnalla ja olen päättänyt jatkaa opintojani Diakin-sosionomiksi työn ohella. Tulevaisuuden tavoitteenani on saada AMK-tutkinto ja vakituinen virka, ja jatkaa työskentelyä nuorten parissa monipuolisessa, vaikkakin haastavassa ammatissa. Haluan olla luova ja innovatiivinen jatkossakin ja hyödyntää organisaatiotaitojani saadakseni aikaan todellista muutosta ja vaikutusta nuorten elämässä. Olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt oman polkuni ja pystyn jatkamaan kehittymistäni sekä hyödyntämään osaamistani parhaalla mahdollisella tavalla.

Jyväskylän kristillinen opisto on mielestäni erinomainen paikka opiskella uusi ammatti ja kehittää itseään ammatillisesti.