Valikko Sulje
Ajankohtaiskoulutukset

Valokuva ja video somessa

05.03.2024 06.03.2024

Miten tuotan videon? Miten valaistus ja äänenlaatu vaikuttavat videon sisältöön?

Koulutus koostuu seuraavista aihealueista:
• kuvaamisen lainalaisuudet: tekniset välineet, valaistus, sommittelu/käsikirjoittaminen, liike ja lisäksi parhaat edulliset kikkakolmoset myös kaikuviin kirkkotiloihin
• studiokuvaus / hyvä studiosommittelu
• kuva ja video eri somekanavissa (videopalvelut, Facebook, Instagram (Stories) / livelähetysten tekemien) hyvä, jopa viraaliksi leviävä kuva tai videopätkä (kuvien analysointia)
• livelähetyksessä kameran takana / livelähetyksessä esiintyjänä tai juontajana

Kouluttajana on PastoriPuhto eli someen videoita tekevä srk-pastori Juho Puhto.

Osallistuja osaa tehdä kevyellä toteutuksella videoita seurakunnan viestinnän käyttöön. Osallistuja ymmärtää valo- ja videokuvaamisen teknisiä periaatteita.

Laajuus 0,5 op

Hinta:250€

Ilmoittaudu Valokuva ja video somessa -kurssille tästä


Matkalla sisäisen äänen tunnistamiseen (Deep Talk)

12.03.2024 13.03.2024

Deep talkista työkaluja sisäisen äänen kuunteluun, arkeen ja työhön!

Haluaisitko oppia tuntemaan itseäsi paremmin? Tarvitsetko enemmän tunnetaitoja elämääsi ja työhösi? Tarvitsetko työkaluja työhyvinvointiin?

Montessori-pedagogiikkaan perustuva Deep talk yhdistää hengellisen hyvinvoinnin isoon työhyvinvoinnin kokonaisuuteen ja maailmankirjallisuuden kertomusperinteeseen.

Se johdattelee kuuntelemaan omaa sisäistä puhetta ja toimimaan dialogisesti, toisia kunnioittaen ja arvostaen. Retriittityyppiset harjoitukset syventävät itsetuntemusta, kehittävät tunnetaitoja ja vahvistavat toiveikkuutta silloinkin, kun kohtaat arjen haasteita.

Retriitti antaa mahdollisuuden levähtää oman työn äärellä, tarkastella sitä ja löytää uusia oivalluksia työhön sekä omien voimavarojen vahvistamiseen.

Deep talk -kouluttajalla on kokemusta menetelmän käytöstä varhaiskasvatuksessa, erityisopetuksessa ja aikuisryhmissä. Kouluttajana on Deep Talk -kouluttaja, varhaiskasvatuksen asiantuntija, työnohjaaja, ratkaisukeskeinen terapeutti Ritva Parkkali.

Osallistuja tunnistaa omaa sisäistä puhetta ja osaa muuttaa sitä myötätuntoiseksi ja empaattiseksi itseä ja yhteisökohtaan. Osallistuja keskittyy ja rauhoittuu kuuntelemaan ja kuulemaan sekä toisia että itseä. Siksi hetki on dialoginen ja osallistava. Jokainen saa osallistua siten kuin haluaa, liittyä keskusteluun tai olla hiljaa.

Laajuus 0,5 op

Hinta:250€

Ilmoittaudu Matkalla sisäisen äänen tunnistamiseen (Deep Talk) -kurssille tästä


Eläkkeelle! Sujuvasti uuteen elämänvaiheeseen

19.03.2024 20.03.2024

Eläkkeelle siirtyminen on suuri askel. Miten sinä voit valmistautua tähän uuteen elämänvaiheeseen?

Koulutuksessa hankit tietoa aktiivisena vanhenemisesta sekä elämänkulun suunnittelusta vanhuuden kynnyksellä.

Sinulla on mahdollisuus ennakoida ja prosessoida eläköitymisen muutosta samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Hyvän vanhenemisen, tavoitteiden ja elämänkulun ennakoinnin tutkijatohtori Milla Saajanahon, Gerontologian tutkimuskeskus, kanssa käsittelet eläkkeelle siirtymisen tuomia yksilöllisiä muutoksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Koulutuksessa on mukana myös kirkon eläkeasioista vastaava Kevan kouluttaja.

Osallistuja tiedostaa eläkkeelle siirtymisen lähestyessä ja aikana itselleen merkittäviä kysymyksiä, valmistautuu elämäntilanteen muutoksiin ja ymmärtää mielen hyvinvoinnin lainalaisuudet. Osallistuja tunnistaa keinoja, joilla huolehtii työprosessien jatkuvuudesta.

Laajuus 0,5 op

Hinta:250€

Ilmoittaudu Eläkkeelle! Sujuvasti uuteen elämänvaiheeseen -kurssille tästä


Muita tulevia ajankohtasikoulutuksiamme voit tutkia täältä